Reiseguide til Grimsby
Flere og flere nordmenn tar turen over til England for å se Grimsby noe som er hyggelig. På denne siden vil vi samle tips og råd når man skal over.
Skrevet av: Jostein Jensen, 13. juli 2010
grimsby@lyse.net
Reiseruter
Å ta fly over er nok den mest brukte måten. Ryan Air har billige reiser over til storbyene fra Haugesund og Torp. Deretter kan man enten ta leiebil eller tog mot Grimsby. Av storbyene anbefales det å lande i Manchester, det er korteste rute drøye to og en halv time unna. Fra Birmingham og Liverpool tar det omlag tre timer i bil, mens det tar halvtimen lengre fra London.

Humberside Airport ligger kun halvtimen fra Grimsby og KLM flyr inn her fra Amsterdam. Vær obs på elendige bussforbindelser da man knapt går etter 17.00, det er heller ingen jernbane her. Leiebiltilbud derimot ligger bakt inn i flyplassen.

Norwegian og SAS flyr også selvsagt til store byer i England. Vurder pris opp mot kvalitet, det er lett å brenne seg på de mindre firmaene...

Det er gode togforbindelser mot Grimsby, men vær obs på at du nok må skifte tog før den siste etappen mot kysten. Beregn også god tid når du tar tog, forsinkelser er ikke uvanlig!

Bilfergen fra Norge til Newcastle med DFDS er fortiden lagt ned, men det er planer om å få den i gang igjen. Tog herfra tar omlag tre timer. DFDS har ruter fra Esbjerg i Danmark som går til Harwich.

Opphold
Det finnes en del å velge i når en skal overnatte. Humber Royal Hotel og Blundell Park Hotel er nok de fineste hotellene i området.

Mange vil nok foretrekke å bo i mer koselige Cleethorpes med gåavstand til Blundell Park, samt den hyggelige atmosfæren ved stranden. Selv har jeg prøvd Dovedale Hotel som var flott, men når du gikk i de smale og knirkete trappene forstod du at det var gammelt.

"Jeg bodde på St. James, noe som var helt okay," forteller Tobias Lea. 

Av Bed & Breakfast i Cleethorpes anbefales H & G Guesthouse. Dette er stedet klubben bruker som gjestehus for sine spillere - det er billig og bra!

Ting å gjøre
Pilgrimstur til Blundell Park er en selvfølge. Kontakt klubben og smisk så får du kanskje en guidet omvisning? Ellers er det ikke et problem å snike seg inn her på dagtid.

Kjører du litt utenfor sentrum i Grimsby mot Great Coates kan du også se området hvor den nye stadionen en gang vil bli bygget? Stikk innom puben Wellington Arms i Freeman Street, oppe i andre etasje her ble klubben stiftet i 1878. Stedet ble pusset opp sommeren 2009 og har blitt en sportspub.

Historien sier at Grimsby var grunnlagt av en dansk viking kalt Grim. Det hele er selvsagt historieforfalskning da Grim uten tvil var norsk. Det skal visstnok finnes en statue av Grim nær colleget i byen, redaktøren letet en halv formiddag etter statuen og fant bare rester av en statue...

Kjør også nedpå havna i Grimsby og se restene av byens fiskehistorie som grunnstøttet da Island tok krav på fiskebanker på slutten av 70-tallet. Det hele er en dyster spøkelsesby, men er viktig for å få perspektiv på historien.

Ellers kan man på dagtid ta spiraltrappen opp i byens store landemerke, The Dock Tower, som er en kopi av den mer berømte Palazzo Publico i Sienna.

Det prisbelønnede fiskerimuseumet nede i sentrum er også verdt å få med seg. Høydepunktet her er nok den elleville guiden som tar deg med på båten Ross Tiger som ligger til kais utenfor. "Guiden var en vanvittig entusiastisk gammel mann. Museumet er verdt en titt," anbefaler Tobias Lea.

Prøv også en av de berømte Fish & Chips-sjappene i Cleethorpes. Utelivet er heller ikke helt feil, her finnes en del skjulte perler med god gammeldags ska og punk i høytalerne!

En liste over de mer renhårede attraksjonene i området finner du her!

Har du tips?
Send inn dine reisetips her!