Familietreet Woods
Vi har møtt Sam Woods som er sønnen til manager Neil Woods. Her får vi innblikk i fotballfamilien Woods, talentene som fatteren har fått frem og om Sams karriere som har blitt ødelagt av skader.
Skrevet av: Jostein Jensen, 14. juli 2010
grimsby@lyse.net
Grimsby manager Neil Woods kommer fra en god fotballfamilie. Selv hadde han blant annet 228 kamper for Grimsby, han spilte også kamper for den skotske storklubben Glasgow Rangers. Faren Alan Woods hadde over 250 kamper i ligaen. Sønnen Sam Woods var nær ved å få en kontrakt hos Grimsby, mens nevøen Michael er i stallen til Chelsea.

Sam Woods var stortalentet som fikk ødelagt en strålende karriere før den var i gang. Sam spilte på juniorlaget som vant juniorcupen med Grimsby i 2009, et lag som da ble trent av pappa Neil.

"Jeg spilte på et bra juniorlag med spillere som Josh Fuller, Bradley Wood, Matt Bird, Ryan Bennett, Peter Bore, Leigh Overton og Jamie Steel og Drew Rhoades enten det var for juniorene eller reservene."

"Helt på tampen av karrieren min spilte jeg også med Nathan Dixon, Mark Gray og Tom Corner, som jo i det siste har fått profesjonelle kontrakter."

"Jeg var på laget som vant Puma Alliance Youth Cup mot QPR i 2009. Vi hadde et glimrende lag! Spillere som Wood, Fuller, Bird, Steel og Overton spilte denne kampen. Vi kom tilbake etter å ha ligget under og vant 2-1."

"Etter å ha vært i klubben siden jeg var 10 år ble jeg frigitt sommeren 2009. Nå studerer jeg idrett grunnfag på universitetet i Loughborough og spiller halvprofesjonelt."

"Karrieren min har fått flere tilbakefall etter skader. Da jeg var 15 år røk korsbåndet i kneet og jeg var ute i 18 måneder og hadde tre operasjoner inkludert en hel rekonstruksjon av kneet. Jeg har også i senere tid hatt problemer med det samme kneet og hadde en ny operasjon for et par måneder siden for å fjerne brusk. Nå håper jeg å bli frisk."

Sam kommer altså fra litt av en fotballfamilie. "Ja, pappa er Neil Woods. Jeg var for ung til å huske mye av han som spiller. Jeg husker bare at han alltid vinket til meg hver uke da han gikk inn i garderoben til pause. Han var også overtroisk og løp alltid ut sist av spillerne."

"Jeg bor ennå hjemme halve året, resten av tiden bor jeg i Loughborough på universitetet."

Michael Woods var den fjerde yngste debutanten for Chelsea noensinne da han fikk komme inn i FA-cupen i januar 2007. Han har spilt fast for England U19 og deltok i VM for U17.

"Mike som spiller for Chelsea er søskenbarnet mitt. Jeg har sett han spille og han er fantastisk. Jeg tror faktisk at han kan spille for England i fremtiden."

Så liten sjanse for at han kan komme til Grimsby?

"Hehe, nei det vet jeg ikke. Men det er det ikke jeg som avgjør."

Vi takker Sam for intervjuet og ønsker han lykke til med studiene og spillet for Coalville Town.