Grimsby og Norge
Det finnes en del norske linker til Grimsby. Før var byen en av verdens største fiskeribyer, fiskebåter trålte Nordsjøen for fisk. Den tiden er nå forbi, men det er ennå en del norske skip som går til havnen i Grimsby.
Skrevet av: Jostein Jensen, 15. juli 2010
grimsby@lyse.net
Nordmenn om Grimsby
Når jeg snakker om Grimsby med den jevne nordmann er det få som kjenner til Grimsby. De har kanskje lest navnet på Tippekupongen, mens noen har jobbet til sjøs og vet at det er en handels- og fiskeriby.
Fotballlaget er det få som har peiling på. I studietiden sendte jeg en gang en e-post til Norges to mest kjente sportskommentatorer, Arne Scheie og Davy Wathne. Jeg sa jeg ville teste dem og spurte om de kunne si navnet på tre Grimsbyspillere. Dette var vel rundt om 1998. Mens Wathne ikke kom på noen, repliserte Scheie med Smith og Lester. Smith var et sjakktrekk av Arne Ball, ettersom Grimsby på den tiden hadde både Richard og David Smith...

"For i Hull har jeg kjøpt meg frakk," Jørgen Juves eksperttips i en kamp mellom Hull og Grimsby på 70-tallet.

Nordmenn på Grimsby
Knut Anders Fostervold er den eneste nordmannen som har registrerte seriekamper for Grimsby da han spilte for klubben mellom november 2000 og februar 2001. Fossi fikk ti kamper med nummer 28 på ryggen, men ble aldri noen stor suksess grunnet et vondt kne. Han hanglet seg gjennom to sesonger til med Molde før han måtte gi seg med det samme kneproblemet. Siden har han gjort kometkarriere på sykkel.

FOSSI OG TOUR–GUTTA: Fostervold sammen med Tour-rytterne Arvesen og Hushovd på pallen under NM i sykling 2005.

Stian Thomassen spilte også en treningsleirkamp mot Trelleborg sommeren 2001 uten å imponere nevneverdig. Thomassens karriere var dalende og han var på den tiden bankmann og reserve for Ham Kam i 1. divisjon. Thomassen som er 1976-modell spiller i dag for Nybergsund som vel er mest kjent for linken med Michael Schumacher.
Av andre aktuelle spillere har vi blant annet hatt Arne Vidar Moen, Frode Kippe, Gunnar Aase, Joakim Asla Hagabakken og Alexander Aas. Alle var aktuelle under Lennie Lawrences regimetid rett før TV-boblen sprakk.
Det er tre tidligere Grimsbyspillere som har spilt i Norge. Fostervold selvsagt, men også Mickael Antoine-Curier og Mike Speight.

Fun facts

  • Hver jul sender Sortland kommune juletre til Grimsby. Dem har tatt over tradisjonen etter Trondheim.
  • I 1914 var brødrene Martin og Ola Grimsby fremtredene spillere for tapende cupfinalist SK Gjøvik Lyn. Ola hadde bakkerekorden i Holmenkollen med 35 meter det samme året!
  • I den norske romanen "Fotball Plymouth!" av Ingar Skrede fra 1979 nevnes Grimsby som et eksempel på obskure klubber. ..."hvem har sine helgetanker hos Ivrig, B 59, Isafjordur, Grimsby, Hauk, Falk, Alcamo, Stangstadkameraterna eller Efteløt Idrettslag?"...
  • Grimsby er et skandinavisk navn som kom i forbindelse med vikingtiden. I følge legenden var var det den danske vikingen Grim som på 1100-tallet slo seg ned ved elva Humbers bredd.
  • Over 100 nordmenn bærer etternavnet Grimsby, du finner også over 100 norskamerikanere borte i statene med navnet.
  • Navnet kommer av de mange stedsnavnene i Norge som heter Grimsby. Du finner småplasser kalt Grimsby blant annet i Farsund, Tananger, Åkrehamn og Ørje. Samt Grimsbyvegen i Tromsø.
  • Grimsby er vennskapsby med Tromsø, men siden avtalen ble signert i 1961 har det skjedd lite. Det har dog blitt fraktet mye is (for oppbevaring av fisk) og fisk fra Tromsø til Grimsby.
  • I 2003 var det kontakt mellom FF Lillehammer og Grimsby som ønsket å bli vennskapsklubber. Foruten link mellom skoleverkene var det svært aktuelt at Grimsby skulle reise til Lillehammer for treningsleir sommeren 2004. Men FFL rykte ned til norsk 3. divisjon og avtalen strandet.